Тест

Акустична система JBL Club 605CSQ та JBL Club 625SQ

Компонентна акустична система JBL Club 605CSQ Коаксіальна акустична система 625SQ тест технические характеристики

Роздрібна ціна:

JBL Club 605CSQ: €185

JBL Club 625SQ: €105

Присутність у назві абревіатури SQ цілком правомірна. Але це не фанатичний High End, під який потрібно перелопатити півмашини, забетонувати двері й довго підбирати кути динаміків. Акустика враховує особливості штатних місць, причому на інженерному рівні. Все зроблено так, щоб позбавити покупця складної установки й довгого, а подеколи не завжди результативного, налаштування системи. Вдала спроба отримати максимум можливого із штатних місць.

 

2-полосная компонентная акустическая система JBL Club 605CSQ и 625SQ

 

Почнемо із зовнішнього вигляду. Серія Club дійсно виглядає цікаво і навіть отримала премію Red Dot 2020 року, що присуджується в області дизайну. Динаміки побудовані на пластикових корзинах. Матеріал в описі не вказаний, але схоже на щось із конструкційних композитів. Міцність достатня, резонанси відсутні як клас.

 

Автомобильная аудиосистема от JBL Club 605CSQ и 625SQ тест

 

 

Дифузори — з вуглецевого волокна з архітектурою Plus One™ (патент США № 7548631). Вони забезпечують більшу площу робочої поверхні дифузора порівняно з іншими динаміками аналогічного розміру. Високоякісний вуглеволокнистий матеріал динаміка забезпечує точність і чіткість при відтворенні музики. Магнітні системи повністю приховані в пластикових кожухах. В них використовується ферит марки Y40. Діаметр звукової котушки — 1 дюйм (25 мм). Варто відзначити, що для мідбасових динаміків у комплекті є інсталяційні кільця.

 

Коаксиальные и компонентные акустические системы серии JBL Club

 

 

 

Акустические системы для автомобиля купить украина jbl club

 

Твітери тут вельми вдалі. Вони дуже компактні, з текстильними 20‑мм випромінювальними куполами. Котушка розташована на краю дифузора. Підвіси закриті. Часто таке робиться, аби вони не додавали свій внесок у випромінювання основної купольної частини. Апертурна шайба, практично кільце, розташована перед куполом. Твітери забезпечують плавну АЧХ, що дозволяє запобігти появі різких звукових коливань, незалежно від рівня вихідного сигналу. Це відрізняється від звичайних поширених купольних акустичних систем.

 

Тест акустические системы JBL серия Club компонентная JBL Club 605CSQ коаксиальная JBL Club 625SQ

 

 

В комплекті йде величезна кількість кріплення для твітерів — є і для врізного монтажу, і для встановлення на поверхню, і для штатних місць… Загалом, для будь-якого випадку. Кронштейни для кріплення твітерів Starfish™ мають шість вушок. Вони дозволяють без зусиль встановлювати твітери практично у будь-які штатні місця. З такою конструкцією твітери прості в обслуговуванні, а за необхідності їх демонтажу не вимагають зняття всієї конструкції. Кронштейни для кріплення твітерів l-Mount (патент № 5859917) забезпечують простоту й універсальність установки. Вони складаються з кілець та елементів для кріплення на поверхні. Встановивши твітери за допомогою таких кронштейнів, можна змінювати їх спрямованість у межах ±40°.

 

 

Автомобильная акустика Club 605CSQ от JBL 2-х полосная компонентная система тест обзор

 

Кросовери в компонентних JBL Club 605CSQ невеликі, з встановленням проблем не виникне. Логотип — це насправді кнопка перемикання рівня твітера. Вийшло неоднозначно. З одного боку, налаштовувати систему дуже зручно. З іншого, якщо кросовер змонтувати відкрито, випадкових натискань не уникнути. Плата зафіксована жорстко.

 

 

 

Компонентна акустична система JBL Club 605CSQ Коаксіальна акустична система 625SQ тест стерео авто технічні характеристики аудіо

 

Коаксіали побудовані на тій самій базі, що й компонентна модель. Відмінності — лише у виконанні твітерів і кросоверів, решта — дрібниці. У JBL Club 625SQ центральні ковпачки поступилися місцем стійкам із твітерами. Щодо їх розмірів — видима частина куполів у них трохи менша, аніж у компонентної моделі. Але схоже на те, що тут вони ті ж самі 20-мм.

 

 

 

Твітери мають невеликий нахил — при встановленні можна експериментувати з орієнтацією. Цікава особливість, яку не зустрінеш у більшості коаксиалів — перемикання рівня твітера. Маленька кнопка — прямо на самому твітері. Натискаючи її, можна трохи додати верхів.

 

Кросовер теж непростий для коаксиалів. НЧ/СЧ-динамік підключений через котушку (фільтр першого порядку). У ланцюзі твітера видно тільки конденсатор, інші елементи, судячи з усього, приховані в стійці.

У комплекті до обох моделей ідуть захисні грилі в однаковій стилістиці. Доволі симпатичні. Логотипи йдуть окремо, їх можна зорієнтувати на свій розсуд.

 

 

Компонентна акустична система JBL Club 605CSQ Коаксіальна акустична система 625SQ тест стерео авто

 

 

Слухаємо. Основна увага — компонентній моделі. Виставляємо динаміки як зазвичай: НЧ/СЧ з легким розворотом один до одного, твітери — під кутом 15–20° (умовно — в точку між підголівниками). Твітери залікові: верхи від музики не відриваються, звучання злите, легке, красиве, жваве, несподівано багато деталей. А ось верх можна зменшити за рівнем, він занадто привертає до себе увагу.

 

Трохи розвернемо твітери (якби вони були спрямовані в машині в центр протилежного бічного скла). Повітряність звучання трохи пішла, але легкість в цілому збереглася, тональний баланс став рівнішим.

 

Швидше за все такий акцент на ВЧ зроблено навмисно: в останні роки в Європі та Штатах найпопулярніші інсталяції — з мінімальними переробками. У JBL, очевидно, все зробили саме під такі інсталяції. Навіть комплектація це підтверджує — кріплень для штатних місць у комплекті рекордно багато. Відповідно, і характер ВЧ підігнали під таке встановлення — під щільні сітки, з розворотами від слухачів, а то і зовсім на віддзеркалення від скла. Так що намагатися розмістити твітери відкрито немає необхідності.

 

Звучання НЧ/СЧ-динаміків без особливої масивності, навіть трохи легковажне. Але при цьому структура басу хороша. Навіть якщо додати низів, динаміки не загудуть, бас збереже свою чіткість. Зрозуміло, в допустимих межах, все-таки це не сабвуфер.

 

 

 

В цілому акустика сподобалася, звучить динамічно, швидкострільно, легко. Маючи високу чутливість, JBL Club звучать з неймовірною якістю навіть в системах з підсилювачами невисокої потужності. Широкий частотний діапазон шовкових купольних твітерів сприяє ідеальному погодженню з НЧ/СЧ-динаміками, що в цілому дозволило домогтися збалансованого звучання акустичних систем на будь-якій гучності.

 

 

Технічні характеристики JBL Club 605CSQ та 625SQ

 

  • Максимальна потужність, Вт: 285
  • Потужність RMS, Вт: 95
  • Імпеданс, Ом: 3
  • Чутливість (2,83 В/1 м), дБ: 92
  • Частотний діапазон, Гц: 48-21 000
  • Кросовер: 5000 Гц, рівень ВЧ 0/+3 дБ
  • Матеріал ВЧ-дифузора: шовк
  • Матеріал НЧ-дифузора: вуглеволокно
  • Зовнішній розмір ВЧ-динаміка (605CSQ), мм: 32,5
  • Висота ВЧ-динаміка (605CSQ), мм: 15,2
  • Монтажний діаметр НЧ-динаміка, мм: 128,3
  • Монтажна глибина НЧ-динаміка, мм: 51,5

 

Pro

    + Цікавий дизайн (переможець Red Dot Awards 2020)

    + Одні з небагатьох дійсно вдалих твітерів у розмірі 20 мм

    + У комплекті багато аксесуарів для встановлення в штатні місця

    + Характеристики теж оптимізовані під установку в штатні місця

Contra

– Кнопки перемикання рівня твітерів випадково легко зачепити

 

Оцінки

Дизайн………………………. 9

Технологія…………………. 7

Конструкція і виконання 8

Комутація………………….. 7

Звук………………………….. 7

Ціна/якість…………………. 8

 

Вердикт………………….. 7,7

 

Автор публикации

не в сети 9 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий