Тест

Акустичні системи B&W 600 S2

Роздрібна ціна:

  • B&W 603 S2 Anniversary Edition (пара): €2560
  • B&W 606 S2 Anniversary Edition (пара): €1110
  • B&W 607 S2 Anniversary Edition (пара): €860
  • B&W HTM6 Anniversary Edition: €765

 

У цьому році серія 600 аудіофільских акустичних систем Bowers & Wilkins святкує 25-річчя. Вона є другою за тривалістю безперервного виробництва серією компанії після легендарної серії 800 Diamond. За 25 років було продано більше мільйона екземплярів серії 600.

 

 

акустичні системи Bowers & Wilkins 600 S2 Anniversary Edition

 

 

Ювілейна 600 S2 Series Anniversary Edition — це вже сьоме покоління динаміків Bowers & Wilkins серії 600. Як і шість попередників, нова серія пропонує відмінне поєднання ціни та якості звуку. І в традиціях Bowers & Wilkins вона отримала нові вдосконалені компоненти.

 

 

колонки B&W 600 S2 Anniversary Edition

 

 

Bowers & Wilkins відома тим, що розробляє і виробляє всі основні компоненти власними силами та передає ці технології між серіями. Сьоме видання 600-ї серії також пропонує значні поліпшення компонентів у порівнянні з шостою версією. Асортимент Anniversary Edition серії 600 включає чотири моделі і пропонує нові варіанти оздоблення з дуба і червоної вишні на додаток до існуючих матово-чорного і матово-білого. Всі акустичні системи Anniversary Edition також мають новий спеціальний ювілейний логотип, нанесений на окантовку твітера.

 

 

Bowers&Wilkins 600 S2

 

 

Нова лінійка продуктів включає версії Anniversary Edition зі специфікацією «S2» для 607, 606, 603 і центральної колонки HTM6, в той час як існуючі сабвуфери ASW608, ASW610 і ASW610XP та підставка для колонок STAV24 S2 залишилися без змін.

 

За словами Bowers & Wilkins, поліпшення акустичних характеристик досягається за рахунок вдосконалення кросоверів у кожної моделі. У новій серії Anniversary використовуються нові й значно поліпшені байпасні конденсатори. Вони були «спеціально оброблені» компанією Mundorf і спочатку використовувалися для нещодавно випущених моделей Signature серії 700. За заявою виробника, результатом стали значно покращені роздільність та прозорість для всіх динаміків серії 600 Anniversary Edition.

 

 

B&W 600 S2 цена

 

 

Для більшості аудіофілів фірмовий звук Bowers & Wilkins асоціюється саме з почерком колонок серії з індексом 600, мабуть, найвідомішою й найпопулярнішою лінійкою акустичних систем бюджетного рівня. Однак з дати появи даної лінійки її звук неодноразово змінювався, іноді — вельми істотно. Найбільш значна зміна відбулася у 2018 році, коли колонки серії отримали динаміки з матеріалу Continuum, який прийшов на зміну традиційному кевлару. І ось чергове оновлення — B & W 600 S2 Anniversary.

 

 

динамики B&W 600 S2 твиттер

 

 

Колонки нової серії оснащені твітером з подвійним куполом з розв’язкою — технологія, розроблена на основі динаміка B&W 702. У конструкції використовується надзвичайно тонкий алюмінієвий купол для легкості, оточений більш товстим алюмінієвим кільцем для жорсткості. Результат — набагато точніше виконання високих частот. У той час як твітер виглядає так, як ніби він повністю інтегрований в корпус кожної колонки, насправді він укладений в кільце з гелю, яке акустично відокремлює його від корпусу. Тому на його характеристики не впливають небажані резонанси та вібрації. Покращена й дисперсія, що забезпечує більш природний та об’ємний звук.

 

Колонки S2 також оснащені технологією конуса Continuum від B&W та нерухомим підвісним перетворювачем (FST — Fixed Suspension Transducer). Конус Continuum розроблявся протягом восьми років і вперше був представлений у флагманських моделях B&W серії 800 Diamond. Він дозволяє створювати чистий і точний звуковий ландшафт. Комбінація конуса Continuum та нерухомого підвісного перетворювача максимізує цей ефект. Край конуса кріпиться у вузьке кільце з пінопласту. Вузьке, щоб під час руху випромінювалося якомога менше звуку. Піна ретельно підібрана, щоб підвіска зводила до мінімуму спотворення, перетворюючи небажану енергію в тепло, а не в звук.

 

Для отримання серйозних і точних басів підлоговик 603 S2 оснащений динаміком з паперовим дифузором, який використовується в серії B&W 700. Цей ефективно демпфований дифузор із високою частотою спаду дає змогу отримати більш насичений бас без спо­творень.

 

З кросоверами попереднього покоління 600-ї серії все було гаразд. Звук був добре збалансований і позбавлений явних недоліків. Але Bowers & Wilkins завжди шукають шляхи поліпшення ситуації, і вони виявили, що модернізація компонентів кросовера серії 700, що були використані у виробництві моделей 702 і 705 Signature привела до серйозних поліпшень у роздільності та прозорості. І розробники вирішили оновити серію 600 аналогічними вдосконаленнями.

 

Нові моделі 600 Anniversary Edition можуть похизуватися модернізованими кроссоверами разом із новими та значно поліпшеними байпасними конденсаторами, які були «спеціально оброблені» компанією Mundorf. Крім того, основні високочастотні та середньочастотні конденсатори були модернізовані шляхом використання нової покращеної конструкції. Загальний результат, за словами Bowers & Wilkins, — ще краща роздільність, значно поліпшена прозорість і чудова музикальність усіх динаміків Anniversary Edition серії 600.

 

Зовнішньому вигляду колонок також була приділена належна увага. Причому, не тільки з естетичної точки зору. Міцна конструкція корпусів і рівні поверхні допомагають зменшити викривлення. З грилів були зняті штифти, їх замінили магнітами. Це дозволяє досить легко і швидко знімати грилі під час прослуховування. Адже, як і всі динаміки, колонки будуть звучати краще, якщо зняти решітку.

 

 

B&W 600 S2 фазоінвентор

 

 

Розміщення порта фазоінвертора на задній частині корпуса дозволило створити сучасний естетичний вигляд преміум-класу на передній панелі, зберігши при цьому цілісність акустичного дизайну. До кожного динаміку також прикріплено опору з металевими шипами, так що весь кабінет буде «відокремлений» від підлоги. Також компанія B&W розширила діапазон колірних варіантів. До існуючих оздоблень Matte Black і Matte White додані Oak (з білою передньою панеллю) і Red Cherry (з чорною передньою панеллю).

 

 

B&W 600 S2 динаміки

 

 

Молодші поличкові акустичні системи серії зовні практично не відрізняються від своїх попередниць — той же 130-мм СЧ/НЧ-динамік зі сріблястим дифузором на м’якому підвісі, фірмовий твітер з подвійним алюмінієвим куполом Decoupled Double Dome діаметром 25 мм, порт фазоінвертора Flowport на задній панелі. B&W 607 S2 Anniversary Edition цілком здатні служити в якості основних колонок в системі домашнього кінотеатру в невеликій кімнаті, але в першу чергу вони призначені як пара колонок для якісної стереосистеми. Вони досить малі щоб бути розміщеними практично в будь-якому місці. Єдиним компромісом буде глибокий бас.

 

Головна різниця у порівнянні з минулим поколінням — значно живіша середина та прозорі високі частоти, а також загальна зібраність звуку. Монітори чудово тримають ритм, і перевантажити їх практично неможливо. В цілому в своєму класі ці нові поличкові колонки не мають собі рівних.

 

Великі поличкові монітори довгий час залишаються найбільш популярною моделлю в серії. У нових АС також не видно зовнішніх змін — динаміки того ж розміру й асортименту, що й у попередній моделі. Колонки оснащені вдоско­наленим 25-мм твітером з подвійним алюмінієвим куполом з розв’язкою та СЧ/НС-динамі­ком із дифузором Continuum FST діамет­ром 165 мм, запозиченим із серії 800 Diamond.

 

B&W 606 S2 Anniversary Edition однаково добре підійдуть як для аудіофільських стереосистем, так і для домашніх кінотеатрів у кімнатах середнього розміру, забезпечуючи потужність, точність і музикальність. Збільшення розмірів корпуса та основного динаміка надає звучанню більшу динамічну свободу. У ВЧ‑діапазоні спостерігаються відмінна атака та відтворення подробиць, які зазвичай можна очікувати від стрічкових твітеров.

 

Флагманська модель оновленої 600-ї серії хизується трьохсмуговою конструкцією, причому на НЧ працюють одразу два дуже швидких паперових басовика діаметром 165 мм. Середньочастотний діапазон відтворює драйвер FST, в якому 150-мм плетений дифузор із Continuum закріплений на жорсткому підвісі.

 

Високі частоти доручені тому ж алюмінієвому твітеру Decoupled Double Dome діаметром 25 мм, що й в інших моделях серії. Завдяки резонансній частоті купола у 38 кГц, він здатний відпрацьовувати записи формату Hi-Res у всій широті їх частотного діапазону. Підлогові колонки B&W 603 S2 Anniversary Edition однаково добре підходять як для аудіофільських стереосистем, так і для домашніх кінотеатрів навіть у великих кімнатах, забезпечуючи серйозну якість звуку. При наявності достатнього струму у підсилювачі вони видають приголомшливо щільний і вагомий бас з блискавичною атакою та гарним відтягом.

 

Центральна АС оснащена вдосконаленим твітером з подвійним куполом із розв’язкою з серії 700, а також СЧ/НЧ-­драйверами Continuum з дифузором FST, запозиченим із серії 800 Diamond. B&W HTM6 S2 Anniversary Edition стане гарним центральним елементом домашнього кінотеатру. Діалоги передаються з природністю, яка рідко зустрічається в цій ціновій категорії.

 

Якщо попередня глобальна зміна зробила звучання колонок серії більш м’яким і проникливим, то нова версія зберегла всі кращі його якості, додавши при цьому жвавості й зібраності по всьому спектру — від баса до високих частот.

 

«Ювілейне видання 600 Series — класичний приклад мислення Bowers & Wilkins, — сказав Енді Керр, директор по маркетингу продуктів і комунікацій. — Викорис­товуючи наші унікальні компоненти і технології власної розробки з асортименту продукції більш високого рівня, ми можемо підняти продуктивність нашого продукту початкового рівня на новий щабель за дуже привабливою ціною. Серія 600 встановлює стандарти у своїй категорії протягом 25 років, і ми впевнені, що наше нове ювілейне видання дуже успішно продовжить цю традицію».

 

 

динаміки bowers & wilkins 600 s2

 

Pro&Contra:

  •        Відмінна артикуляція, прозорість і ритм — загальні риси всіх нових моделей серії B&W 600 S2 Anniversary Edition.
  •        Напевно, восьме покоління 600-ї серії буде кращим. Та рахувати це недоліком не слід.
  •        Порівняно з минулим поколінням звучання стало більш живим і динамічним, додалося роздільності на середині та ВЧ, а бас отримав додаткову порцію адреналіну.

 

 

B&W 600 S2 Anniversary Edition характеристики

 

Купить колонки Bowers&Wilkins 600 S2 можно ЗДЕСЬ

 

Автор публикации

не в сети 10 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий