Тест

AV-ресивер Denon AVC-X4700H

AV-ресивер Denon AVC-X4700H тест

Резюме

Головне, що ресивер Denon AVC-X4700H підтримує роботу з відео з роздільною здатністю 8К. Причому мова йде не тільки про можливості комутації таких сигналів, але і про масштабування матеріалу 4К і Full HD до рівня 8К.

 

Роздрібна ціна: €1700

 

Denon AVC-X4700H — це місток між AVC‑X6700H і AVC-X3700H. Оснащений HDMI 2.1 з новими можливостями для відтворення більш якісного контенту. Цей апарат має безліч зручностей та переваг у порівнянні зі своїми родичами. Тому варто познайомитися з ним якомога ближче.

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H технические характеристики

 

 

Виробник заявляє, що AVC-X4700H — це 9.2-канальний AV-ресивер з можливістю 11.2-канальної обробки та максимальною потужністю 200 Вт на канал, які контролюються двома процесорами ADI Griffing Lite з об’ємним звуком форматів Dolby Atmos, DTS: X, IMAX Enhanced і Auro-3D. Підтримує сучасні технології HDMI, зокрема передача відео 8K/60 Гц та 4K/120 Гц, Dolby Vision, HDR10, HDR10+, Dynamic HDR, HLG, а також масштабування до 8K та HDCP 2.3 на всіх 8 входах HDMI і 3 виходах. Випускається у кольорах: сріблястий та чорний.

 

Розберемося детально. Мануал AVC-X4700H містить прості і чіткі інструкції для початку роботи — швидкий старт. Після підключення телевізора до AVC-X4700H через HDMI на екрані з’явився помічник Denon Setup Assistant, який крок за кроком провів нас шляхом налаштування. Крім того, на задній панелі ряд позначених кольором терміналів для підключення акустики розташований горизонтально, і це значно спрощує процес підключення акустичних кабелів. AVC-X4700H автоматично перейменував джерело вхідного сигналу HDMI при підключенні, хоча це можна зробити і вручну.

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H пульт ДК ДУ

 

 

На передній панелі є чотири кнопки Quick Select (швидкий вибір), які зберігають бажані налаштування звуку для кожного джерела: ТВ-аудіо, Blu-ray, мультимедійні програвачі або інші пристрої, а еквалайзер пропонує налаштування-пресети для конкретного медіаджерела відповідно до уподобань. Для зручності те ж саме ми зробили і за допомогою пульта ДК.

 

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H specs

 

 

Від попередньої моделі (AVC‑X4500H) залишилося шасі, пульт ДК та калібрувальний мікорфон. Наш піддослідний має преміальну технологію калібровки приміщення для прослуховування Audyssey MultEQ XT32, яка автоматично проводить точні виміри і оптимізує всі параметри акустичної системи, забезпечуючи найкращу якість звуку з урахуванням акустичних особливостей приміщення.

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H сабвуфер

 

 

В нашому випадку за допомогою простих маніпуляцій Audyssey вирівняв характеристики кімнати площею 60 м2, і ми отримали більш чіткий, точний, природний звук з голосами та діалогами, цілеспрямованими та зрозумілими, відновили музичну рівновагу. Інструменти та звукові ефекти стали більш локалізованими, а об’ємна звукова сцена — безшовною та обволікаючою. Можна також створити два профілі. В цілому це корисна функція, хоча вже і не нова.

 

Ще кілька слів про Audyssey. Окрім корекції приміщення, є ще кілька цікавинок: тенології Dynamic EQ та Audyssey Dynamic Volume обирають найкращі частотні характеристики і рівень гучності відносно ситуації. Це перші технології, які корегують рівень гучності між телевізійними програмами та рекламою всередині самого програмного матеріалу, аби не регулювати постійно гучність та підтримувати бажаний рівень прослуховування.

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H тест обзор

 

 

Хоча високі частоти легко зупиняються стінами, низькі частоти проходять через стіни наскрізно. Визначивши діапазон цих частот, Audyssey LFC (Low Frequency Containment) автоматично їх приглушує і застосовує психоакустичну обробку: менше навантаження на сусідів.

 

На останок — Audyssey Sub EQ HT дозволяє за кілька хвилин синхронізувати пару сабвуферів в системі домашнього кінотеатру задля уникнення стоячих хвиль. Процес автоматизований і займає всього кілька хвилин. Результат — густий повноцінний бас.

 

Конструкція моделі передбачає зовнішнє та IP-керування для сумісності зі сторонніми інтеграційними рішеннями і популярними пристроями від інших виробників з сертифікацією Control4 SDPP (Simple Device Detection Protocol — Протокол простого виявлення пристроїв), тобто повної інтеграції. На задній панелі знаходиться гніздо інфрачервоного пульта ДК для такої сумісності, а також можливості віддаленого моніторингу для дистанційного усунення несправностей.

 

На борту з’явився новий формат HDMI 2.1: два з трьох виходів HDMI 2.1 та вхід HDMI AUX на передній панелі, що підтримують вміст HDCP 2.3. Інші 7 входів все ще використовують HDMI 2.0 (HDCP 2.3). У нас не було можливості перевірити, як HDMI 2.1 підтримує сигнали 8К/60 Гц, і, на жаль, не вистачає функції DTS:X Pro, яка реалізована в наступній моделі (AVC-X6700H).

 

В деяких аудіорежимах без застосування контенту прослуховується зайвий шум. Він не є чимось особливим, чи новим. Я би сказав, допустимим, і для не дуже вибагливого слухача навіть не суттєвим, або інакше — традиційним, але, з огляду на зростання рівня технологій компанії Denon, варто було би звернути на це увагу.

 

Завдяки HEOS звуковий режим мультирум відтворюється через сумісну акустику, що розташована у різних кімнатах.

 

 

AV-ресивер Denon AVC-X4700H heos multiroom

 

 

Denon використав уже відому власну систему обробки звуку AL32 Processing з багатоканальною фільтрацією цифрового аудіо на всі аудіоканали для звукової сцени з поліпшеною прорисовкою звукових образів.

 

Ми перевірили підтримку аудіоформатів високої роздільної здатності WAV та FLAC (є також ALAC та DSD 2.8 5.6 МГц) — результат виявився доволі непоганим. Голос в музичних композиціях звучить виважено та гармонійно, але якщо говорити про центральний канал — хотілося би більших вражень, більш чіткого виокремлення — будь‑то спів соліста, або діалоги.

 

 

Denon AVC-X4700H цифровая обработка аудио

 

 

Ми скористалися зручною функцією Google Assistant, хоча є ще інші голосові помічники: Amazon Alexa та Apple Siri. Є такі сервіси, як TuneIn, Amazon Music HD, TIDAL та інші, але в Україні наразі вони недоступні (напряму). Ми використовували бездротові з’єднання Bluetooth, Apple AirPlay 2 та Wi-Fi, і вони працюють стандартно, відповідно до відстаней та розташування. Приємна деталь: ВТ‑навушники працюють одночасно з акустикою.

 

Серед 3D-аудіоформатів — Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, DTS:X, DTS Virtual:X, IMAX Enhanced і Auro-3D, є підтримка розширеного реверсивного каналу аудіо eARC, а з додатковим 2-канальним підсилювачем можна побудувати конфігурації 7.2.4 або 9.2.2 театру Atmos для відтворення нових тривимірних вражень. Завдяки підтримки технології віртуалізації висоти Dolby Atmos Height Virtualization, AVC-X4700H забезпечує імерсивне звучання без каналів висоти, створюючи при цьому віртуальні ефекти висоти, які можна реалізувати в конфігурації акустики 7.2, 5.2 чи 2.2.

 

Трохи бракує FM-тюнера, що є в аналогічних моделях, але, напевно, не варто вимагати цього від ресивера, тож, відповідно не будемо відносити цей нюанс до мінусів, хоча…

 

Як і в молодших моделях серії, в AVC-X4700H реалізована повна підтримка 8K та апскейлінг більш низької роздільної здатності картинки до 8К, присутній формат HDR (зокрема, HDR10), HLG, Dolby Vision а також зовсім нові — HDR10+ та Dynamic HDR. Серед вже згаданих новацій є Quick Media Switching (швидке перемикання медіапотоку) та Quick Frame Transport (швидка передача кадрів). Затримки мінімізовані, особисто ми не помітили лагів на відтворенні кіно. На геймах не перевіряли. Отож, новий AVC-X4700H дозволяє створити гарну систему домашнього кінотеатру 4К, а також 8К, коли вам це потрібно.

 

 

Технічні характеристики

 

Апскейлінг: до 8K 50/60Гц та 4K 100/120Гц 4: 4: 4

Кількість каналів: 9.2-канальний AV-ресивер з обробкою до 11.2

Потужність на канал (макс.), Вт: 200

Процесор: ADI Griffin Lite DSP (обробка AL32)

Формати: Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D, IMAX Enhanced

Регулювання динамічного діапазону: HDR10, HDR10+, Dolby Vision

Мультизонність: 3 джерела 3 зони (багатокімнатна)

Входи HDMI: 8 (1 × HDMI 2.1 / всі HDCP 2.3)

Виходи HDMI: 3 (2 × HDMI 2.1 / 1 × HDMI 2.0 всі HDCP 2.3)

Розширений реверсивний канал аудіо: eARC

Змінна швидкість оновлення кадрів: VRR, QFT

Авторежим низької затримки: ALLM

Сертифікація: THX

Опір, постійний номінал, Ом: 6 (сертифікована продуктивність 4 Ом)

Потокова передача аудіо: Apple AirPlay 2

Передача аудіо: Bluetooth (навушники/динаміки)

Мультирум: додаток для HEOS

Сабвуфер: два виходи

Голосові помічники: Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri

 

 

Pro

Багато новацій в відео- та передусім в аудіомодулях та програмах

Прийнятна ціна за великий обсяг корисних функцій

Bluetooth-навушники можуть працювати одночасно з акустикою

Є вхід Phono для програвачів вінілових платівок

 

Contra

Відсутність Chromecast та DTS:X Pro

 

Оцінки

Дизайн………………………. 8

Технологія…………………. 9

Конструкція та виконання……. 9

Комутація………………….. 9

Звук………………………….. 8

Ціна/якість…………………. 8

 

Вердикт………………….. 8,5

 

Автор публикации

не в сети 3 недели

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий