Тест

Бездротова акустична система Canton Smart GLE 9

Бездротова акустична система Canton Smart GLE 9

Активні, бездротові системи преміального класу Canton Smart GLE 9 ідеальні для високоякісного відтворення стереомузики, а інтегровані багатоканальні декодери уможливлюють відтворення практично всіх сучасних аудіоформатів.

Роздрібна ціна: €1500

 

 

Технічні характеристики

 

Конфігурація: 4 випромінювачі, 3 смуги

Акустичне оформлення: фазоінвертор

Входи: USB Type-B (тільки на системі Master), Coax, TOSLink, лінійні L/R, XLR

Виходи: Coax

Вбудовані декодери: Dolby Digital, DTS Digital Surround, DTS TruSurround

Підтримка бездротових протоколів: Bluetooth 3.0 aptX

Режими: Virtual Center для конфігурації 4.0, Virtual Surround для стерео, Music & Surround Sound

Частотний діапазон, Гц: 25–30 000

Потужність кожної колонки, Вт: 350

Частоти розподілу полос, Гц: 180, 3000

Розміри, мм: 210 x 1060 x 310

Вага однієї колонки, кг: 19,2

 

 

Canton Smart GLE 9 акустика для дома

 

 

Smart означає – розумний, інтелектуальний. Стосовно техніки, цей «додаток» сам по собі вже багато в чому зобов’язує. Для чого знадобилась нова версія? Чим виправдовує свою більш високу ціну – функціональністю чи звучанням?

Вочевидь, бажання задовольнити потреби не тільки кіноманів, але й вимогливих до якості звучання любителів музики привело до створення нової версії. Уявіть собі домашній кінотеатр, в якому повністю відсутні Hi-Fi-компоненти, як наприклад AV-ресивер чи AV-підсилювач, а також повністю відсутні акустичні кабелі. Вам не потрібно замислюватися про десятки аудіоформатів, тонкощах налаштувань кожної системи. Принцип Plug & Play – підʼєднуй і відтворюй – якщо не повністю, то в значній мірі реалізований в «розумних» моделях Canton Smart.

 

Нова активна акустична система Smart GLE 9 орієнтована на багатоканальні і мультирумні конфігурації, працює за принципом Master/Slave – управляюча система і підпорядкована система. Система Master має вбудовані декодери Dolby Digital і DTS, додатковий потужний управляючий процесор, має додаткову маркіровку Master і вхід USB-B для прийому аудіофайлів High-Resolution в асинхронному режимі згідно з технологією XMOS з ПК.

 

Численні вхідні інтерфейси у Canton Smart GLE 9 забезпечують підключення практично будь-якого пристрою до системи: ви можете підключити телевізор, Blu-Ray-плеєр чи будь-який інший плеєр за допомогою оптичного/коаксіального входу. Системи забезпечують видатну якість відтворення звуквих доріжок до фільмів. Завдяки якісним, вбудованим в кожну колонку підсилювачам, 24-бітному процесінгу, іноваційним рішенням ці акустичні системи здатні відтворювати потужне звучання рівня Hi-Fi. Ці моделі ідеальні для стрімінгу музики. Різноманітна комутація і схеми використання.

 

 

акустична система задняя панель

 

 

Традиційно для серії  GLE дизайнери не намагаються здивувати витонченістю стилістичних рішень – перед нами не арт-об’єкт, а просто симпатичні, акуратні колонки. Фронтальна панель покрита чорним матовим лаком, який перегукується з контрастним малюнком текстури решти корпусу: в обробці макасар, також є чорний і білий варіанти. Незважаючи на візуальну яскравість, сріблясті дифузори випромінювачів і фрезерований логотип компанії гармонійно доповнюють образ колонок.

Кабінети акустичних систем Canton Smart GLE 9 виконані в традиційному форм-факторі з масивних плит MDF і добре заглушені. Товщина передньої панелі становить 22,5 мм.

 

 

варіанти оздоблень акустичної системи

 

 

В Canton Smart GLE 9 використовуються комплектуючі, запозичені у знаменитих пасивних моделях GLE492.2, збільшені НЧ/СЧ-динаміки з алюмінієвими діафрагмами на нових хвильових підвісах, а також іноваційний алюмінієво-марганцевий твітер. Останній поміщений в невеликий рупор. У кожну систему вбудований цифровий підсилювач потужністю 350 Вт.

 

Зовні ліва і права колонки практично не відрізняються. Але, як вже раніше було відзначено, на одній з них присутній значок Master і додатковий інтерфейс USB-B. Це основна керуюча колонка. Саме в цю систему інтегровані процесор і декодери стерео і багатоканального звуку. На неї можна подати сигнал з будь-якого джерела, обладнаного аналоговим виходом (RCA/XLR) або інтерфейсом S/PDIF (оптичний або коаксіальний цифрові виходи). Це може бути CD-плеєр, аудіо/відео мультимедіаплеєр, телевізор з оптичним виходом і т. і. При першому включенні необхідно вибрати позицію Master-колонки, розташовуючи її ліворуч чи праворуч. Це робиться за допомогою спеціального меню. І як тільки Master-колонка буде призначена і запущено пошук другої системи, тоді вмикаємо в мережу підпорядковану колонку Slave, яка автоматично сполучається з ведучою колонкою Master.

 

логотип

 

 

Для сполучення колонок між собою існує два варіанти – дротовий і бездротовий. Конфігурація може бути розширена від звичайної стерео до багатоканальної системи (взагалі платформа підтримує максимум вісім каналів). В аналоговому режимі сцена точніша і глибиша, звучання в СЧ- і особливо в НЧ-діапазоні яскраве і насичене. Підключення по аналогу дало відмінну передачу потужних динамічних контрастів та класний драйв і поступалося хіба що в тонкощах опрацювання деяких нюансів. За якістю такий саунд наближається до студійного: прекрасно відчувається різниця в розмірах інструментів, їх віддаленість і контури.

 

 

твітер акустичної системи Canton Smart GLE 9

 

 

В бездротовому режимі стиснені кодеки збільшили простір сцени, надали їй певну синтетичність, тембри стали спрощеними. Файли звучать так, якими вони є – без прикрас чи якихось інших спроб замаскувати вади Bluetooth. Такий варіант більш привабливий для користувачів швидше зручностями, аніж високою якістю звучання.

Але на повну розкриваються GLE Smart 9 при цифровому підключенні по S/PDIF. Звучання надзвичайно детальне, відчутні всі нюанси, почерк в мідбасах і середині більш відкритий і відточений. Сцена при цьому – стабільна, тривимірна і позбавлена прив’язки, а всі великі форми скульптурні і матеріальні. Професійні «звукачі», які на відміну від аудіофілів не так схильні до оцінки якості, виходячи з особистих смаків та уподобань, такий саунд напевно оцінять дуже високо, адже не всяка домашня система за такою ціною здатна на таке.

 

 

СЧ-динамік НЧ-динамік

 

 

Є нарешті і опції запуску сигала з компʼютера по USB або ж з будь-якого мобільного гаджета по Bluetooth. Всі джерела вибираються з пульта ДК від колонок. З його допомогою і не дуже інформативного «тризначного» РК-дисплея, який є на кожній колонці, доведеться виконувати власне процес початкового налаштування (без інструкції і належної уваги зробити це непросто). Втім, ця процедура проводиться лише один раз.

 

 

Оцінки:

Дизайн …………………………………………7

Технологія……………………………….8

Конструкція і виконання ………….8

Комутація ……………………………….9

Звук ………………………………………..9

Ціна/якість………………………………8

Вердикт:…………………………………8,2

Автор публикации

не в сети 12 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий