Обзоры

Флагманський OLED-телевізор LG SIGNATURE OLED88ZX9LA

Роздрібна ціна: €28 500

 

В останні роки ми вже відвикли від того, що плоскопанельні телевізори можуть коштувати десятки тисяч доларів. Однак для флагманського апарата такого розміру така ціна цілком очікувана. після знайомства з моделлю LG OLED88ZX9LA питання, за що правлять такі гроші, не виникає. з технічної точки зору OLED88ZX9LA — чудове досягнення. Залишається тільки сподіватися, що, як це буває зазвичай, подібний рівень якості поступово стане загальноприйнятим стандартом через кілька поколінь.

 

LG нарешті приєдналася до битви за 8K. Появи флагманської моделі OLED-телевізора від ультрапреміального бренду LG SIGNATURE очікували довго й з нетерпінням. Апарат з діагоналлю екрана 88 дюймів на новітній матриці з роздільною здатністю 8К, з неймовірно розумною та інтуїтивно зрозумілою операційною системою, вкрай насичений фірмовими технологіями, є справжнім осередком ноу-хау компанії, й по праву претендує на звання кращого OLED‑дисплея в світі.

 

В основу топової моделі LG OLED88ZX9LA (інша назва — LG SIGNATURE 88 ’’ 8K OLED) покладено фірмову матрицю OLED із роздільною здатністю 7680×4320 пікселів. Екран складається з 33 млн органічних світло­діодів, кожний з яких отримує власне живлення й здатний як світитися потрібним кольором, так і повністю відключатися, дозволяючи телевізору створювати об’ємну картинку за рахунок фактично нескінченної глибини чорного кольору. Всі OLED- телевізори LG демонструють відмінні показники контрастності, не є винят­ком і нова модель.

 

Кілька слів про нібито неминуче вигоряння всіх OLED-панелей під час експлуатації. Саме такі побоювання висловлювалися на адресу плазмових телевізорів. Однак за півтора десятиріччя їх використання всі переконалися, що при правильному налаштуванні й експлуатації нічого страшного з ними не відбувається. Це саме можна сказати й щодо моделей на органічних світлодіодах. Отже, якщо ваш телевізор правильно налаштований, яскравість і контрастність не підвищено до його максимуму, то хвилюватися не потрібно. Крім того, наразі виробники розробили спеціальні режими роботи дисплеїв, які додатково захищають їх при тривалій присутності на екрані статичних зображень.

 

 

LG SIGNATURE OLED88ZX9LA панель экрана

 

 

OLED88ZX9LA — це чудовий зразок промислового дизайну, якому вдається бути ненав’язливим, незважаючи на великі розміри. Панель має безрамковий екран і товщину всього 10 мм у верхній частині. Правда, в нижній частині, де вона кріпиться до комплектної підставки, товщина збільшується.

 

 

LG SIGNATURE OLED88ZX9LA фронтальные динамики

 

 

Підставка виконана зі спеціального алюмінієвого сплаву кольору матового срібла і забезпечує відчуття простору та легкості завдяки великому отвору посередині. Однак це не тільки продуманий дизайн, така конструкція слугує також і практичним цілям. У динаміків, що розташовані в нижній частині панелі й спрямовані до низу, звук перенаправляється таким чином, щоб виходити через цей отвір на слухача. Крім того, в нижню частину підставки вбудовані два сабвуфери. Цей отвір також дозволяє розмістити в цьому просторі допоміжне обладнання, наприклад, програвачі Blu-ray та ігрові консолі.

 

Екран величезного розміру у 88″ (224 см) та металева підставка обумовлюють солідну загальну вагу у 104 кг. Отже, провести інсталяцію наодинці не вийде.

 

 

LG SIGNATURE OLED88ZX9LA подставка

 

 

Процес введення телевізора в експлуатацію максимально спрощений завдяки докладному та інтуїтивно зрозумілому меню, що дозволяє відразу почати дивитися програми. Втім, у будь-який час можна виконати й ретельні налаштування.

 

Користувачеві надані найширші можливості налаштування зображення. Це стало можливим після того, як меню, до якого раніше допускалися тільки професійні налаштовувачі, стало відкритим. Звичайно, якщо ви хочете провести повне калібрування за стандартами ISF (Imaging Science Foundation), то завжди можна запросити фахівця.

 

OLED88ZX9LA підтримує не тільки звичні формати відео з розширеним динамічним діапазоном HDR і HDR10 Pro, але й Dolby Vision IQ. Суфікс IQ означає, що яскравість, насиченість і контрастність екрану інтелектуально регулюються залежно від жанру та умов освітлення. Також у моделі є новий режим FilmMaker Mode, в якому матеріал відображається практично в початковому вигляді з мінімальним ступенем попередньої обробки.

 

 

OLED88ZX9LA процессор

 

 

Що стосується джерел відеосигналу для подачі зображення на телевізор, то  було б логічно забезпечити якісний варіант із роздільною здатністю не нижче 4K. По суті, основним контентом для перегляду повинні стати або релізи у 4K зі стрімінгових сервісів, або фільми на дисках UltraHD Blu-ray. Оскільки наразі доступний контент у 8К обмежений роликами на Youtube та власною зйомкою користувача, то спроможність телевізора правильно й точно підвищувати роздільну здатність вихідного сигналу до параметрів 7680×4320 дуже важлива. Фірмовий процесор a9 Gen3 8K спільно з технологією глибинного навчання забезпечать корект­не перетворення до потрібної роздільної здатності матриці зі збереженням усіх текстур.

 

Для поціновувачів ігор теж є гарна новина — крім підтримки технології NVIDIA G-Sync, телевізор володіє мінімальним часом відгуку у 1 мс й невисокою затримкою введення, а отже, цілком може замінити собою хороший ігровий монітор. Навіть якщо важлива підтримка нового формату 4K/120 fps, який поки ще не набув широкого поширення, однак наступні покоління ігрових приставок від Microsoft і Sony вже анонсували його підтримку. Ще одне непогане напрацювання на майбутнє — режим HGIG, який дозволяє грати з виведенням на екран зображення з розширеним динамічним діапазоном.

 

 

LG SIGNATURE OLED88ZX9LA домашний кинотеатр

 

 

Збільшений розмір екрану й велика підставка дозволили встановити чотири широкосмугових динаміка для основних каналів і два сабвуфера для низьких частот. Потужність 80 Вт дозволяє не турбуватися щодо гучності. OLED88ZX9LA оснащений усіма звичайними звуковими функціями телевізорів LG, такими як One Touch Sound Tuning й AI Sound. Остання застосовує психоакустичні хитрощі, щоб перетворити двохканальний звук у віртуальний 5.1 та створити ілюзію об’ємної присутності. Також є підтримка Dolby Atmos. Подача звуку йде синхронно з візуальними ефектами, звукова сцена широка, з непоганим стереозвуком, чітким розміщенням ефектів, глибокими басами й чіткими діалогами. Для вбудованої в телевізор акустики звучить вона цілком гідно. Але, звичайно, такий розкішний дисплей гідний повноцінного домашнього кінотеатру порівнянної вартості. А підтримка телевізором технології WiSA дозволяє за наявності сумісної акустики побудувати повністю бездротову систему об’ємного звучання.

 

 

LG ThinQ система умного дома

 

 

Належність моделі до ультрапреміальному бренду LG SIGNATURE виявляється також у підтримці системи розумного будинку LG ThinQ. Так, за допомогою телевізора можна налаштовувати та управляти іншими пристроями, що входять до лінійки, наприклад, холодильником, винною шафою, пральною машиною тощо. Як і годиться елементам фірмової екосистеми, апарати самі знаходять один одного після підключення до домашньої мережі. Всю взаємодію з розумним будинком організовано через детальну та ергономічну панель керування, що викликається із головного меню телевізора.

 

Як і всі топові моделі компанії, OLED88ZX9LA працює під управлінням операційної системи webOS SmartTV, що відкриває доступ до різних можливостей підключення й трансляції контенту з самих різних джерел. Вбудований медіа­плеєр також легко справляється навіть з дуже важкими й складними файлами з роздільною здатністю 4K.

 

 

LG SIGNATURE OLED88ZX9LA пульт ДУ

 

 

Управління всім функціоналом моделі найзручніше здійснюється з фірмового пульта Magic Remote. Серед іншого він дає можливість програмування та забезпечує підтримку голосових команд за допомогою вбудованого мікрофона. Оснащення пульта системою гіроскопів дозволяє використовувати його в якості комп’ютерної миші просто переміщаючи пульт у просторі. Цікава й зручна можливість при роботі з розвиненими системами меню і функціоналом SmartTV.

 

І все ж основна функція телевізора — показ художніх та документальних фільмів, знятих у форматі 8K або 4K. Як і годиться топовому телевізору, побудованому на технології OLED, LG OLED88ZX9LA вирізняється практично нескінченною глибиною чорного кольору, що надає всім виведеним на екран зображенням додаткові фактуру й об’єм. Знайти на ринку дисплей, який дозволив би краще відтворити картини далекого та ближнього космосу, не вийде. В деякі сцени телевізор просто затягує вас з головою, і ви, забуваючи про сюжет картини, просто насолоджуєтеся грою тіней та відтінків. Точна передача на екрані об’єктів із швидкими та найменшими рухами також не викликає жодних нарікань.

 

Якщо з підвищенням роздільної здатності UltraHD до 8K процесор може впоратись бездоганно, то матеріал з більш низькими параметрами все ж виявляє свою початкову якість. Розтягнути картинку з DVD на екран розміром 88″ із 99 млн субпікселей так, щоб ніхто нічого не помітив, напевно, неможливо.

 

 

OLED-телевізор LG SIGNATURE OLED88ZX9LA

 

 

LG OLED88ZX9LA

Тип……………………………………………………………………………… 8K HDR

Екран: розмір (дюйми), формат: …………………………………….. 88; 16:9

Роздільна здатність, пікс.: …………………………………………. 7680×4320

Тип підсвічування: ………………………………………………………….. OLED

Акустична система: ………………………. 4.2 (загальна потужність 80 Вт)

Відеовходи: ……………………………………………………….. HDMI v.2.1 (4)

Аудіовихід: ……………………………………………….. цифровий оптичний

Обмін даними: ……………….. Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, USB 2.0 (3)

Підтримка: ………………. Dolby Vision IQ, HDR10 Pro, Hybrid Log Gamma

Процесор: ………………………………………………………………. a9 Gen3 8K

Платформа: ……………………………………………………… webOS SmartTV

Розміри (з підставкою), мм: ……………………………… 1961 × 281 × 1456

Маса (з підставкою), кг: ……………………………………………………… 104

 

 

Pro&Contra:

+ Відмінне зображення з точними деталями, чудово пропрацьовані кольори, глибокий чорний; максимальна насиченість функціями; зручне управління; підтримка HDR10+

– Через ціну більшість людей не зможуть дозволити собі OLED88ZX9LA; чималі розміри та вага телевізора ускладнюють установку

+ Абсолютний High End в телевізійному світі — на сьогоднішній день технологічно найпросунутіший відеоапарат, аналогів якому в найближчій перспективі не буде

 

Автор публикации

не в сети 10 часов

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1053Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий