Тест

Mark Levinson поповнює серію 5000 новими аудіо компонентами

Mark Levinson серия 5000 завершена

Офіційно Mark Levinson випустив свої дві перші моделі аудіокомпонентів серії 5000 ще в 2019 році. Це стереопідсилювач № 5805 вартістю 8500 доларів і інтегрований підсилювач № 5802. Згодом серію доповнив програвач вінілових платівок Mark Levinson № 5105, дебют якого відбувся на виставці CES 2020. Офіційно компанія завершила серію 5000 випуском двох продуктів, котрі Mark Levinson позиціонує як флагманські пристрої — попередній підсилювач № 5206 і підсилювач потужності № 5302.

 

Mark Levinson № 5206 — це попередній підсилювач, виконаний по схемі подвійного моно. Він може похизуватися повністю дискретною схемою лінійного попереднього підсилювача класу А з прямим підключенням, на яку команда розробників отримала два патенти. Є вихід для навушників з власною схемою попереднього підсилення і гібридний фонокоректор для головок ММ і МС з рокот-фільтром і можливістю узгодженої роботи з різними картриджами.

 

 

Mark Levinson_попередній підсилювач № 5206

 

 

Регулятор гучності — ступеневий на постійних резисторах з цифровим управлінням. Кожний з чотирьох лінійних стереовходів — два збалансованих XLR і два несиметричних на спеціальних роз’ємах RCA від Mark Levinson — мають індивідуальні реле перемикання сигналів високої точності. Також в наявності наскрізний вихід для домашнього кінотеатру (він сумісний з системою 2.) і Bluetooth aptX HD.

 

Компанія заявляє, що новий попередній підсилювач створений для того, щоб отримати увесь наявний функціонал і якість, які можна очікувати від топового пристрою, крім того підсилювач пропонує користувачам абсолютно новий рівень доступності і комфорту.

 

Другий флагман Mark Levinson, унікальний для серії 5000 — це підсилювач потужності № 5302 із спеціально розробленими зовнішніми радіаторами і ручками управління на передній панелі. Новий підсилювач багато в чому запозичив характерні елементи конструкції і технічні особливості серії.

 

 

Mark-Levinson підсилювач потужності № 5302

 

 

Він може управляти моно аба стерео налаштувннями, має дещо збільшений блок живлення (135 Вт на канал при 8 Ом, 270 Вт на канал при 4 Ом і 550 Вт в мостовому режимі і стабільній роботі на 2 Ом). В Mark Levinson наголошують, що там, де у більшості підсилювачів в наявності просто вимикач живлення, у № 5302 є тригер IP, RS232 і 12 В. Повністю дискретні канали підсилення класу АВ з прямим зв’язком отримують живлення від великого тороїдального трансформатора на 1100 ВА з окремими вторинними обмотками для лівого і правого каналів.

 

Початково дата виходу вінілового програвача Mark Levinson № 5105 була запланована на літо 2020 року, однак з січня по березень 2020 року з відомих причин більшість планів звелось нанівець. І ось нарешті розробник завершив цей процес. На створення програвача, власне, як і решти компонентів цієї лінійки, надихнула серія Hi-Fi компонентів Mark Levinson 5000, при цьому він втілений в абсолютно новій комбінації матеріалів, які розробник не використовував раніше.

 

Міцні алюмінієві бокові панелі товщиною в один дюйм анодовані в чорний колір. Тонований чорний 25-мм корпус дисплея вбудований в прозору анодовану алюмінієву рамку, тут також є відповідні алюмінієві елементи управління швидкістю і режимом очікування.

 

Виготовлена під замовлення 10-дюймова двохосьова трубка тонарма з чорного вуглеродного волокна з карданним шарніром зплавлена з міцною алюмінієвою головкою, завдяки чому тонарм не підлягає пошкодженню при попаданні в канавку вашої платівки.

 

Міцний алюмінієвий диск вагою в 14 фунтів кріпиться на осі з загартованої сталі, яка обертається на надточних підшипниках. Вся система розміщена на алюмінієвому постаменті товщиною майже 2 дюйма, який в свою чергу розташувався на трьох алюмінієвих ніжках, що регулюються. Кожна опора використовує внутрішню систему підвіски із суміші матеріалів. В програвачі використовується синхронний двигун на 12 В з вбудованим джерелом живлення.

 

Mark Levinson № 5105 можна придбати як із заздалегідь встановленим звукознімачем з рухомою котушкою, так і без нього.

 

Стосовно Mark Levinson № 5101, то вперше він був анонсований приблизно рік тому як елегантний плеєр-компаньон 3-в-1 для стереопідсилювачів № 5805 і № 5802. По суті, це SACD-плеєр із слотом для карт і мережевий стример преміум-класу із вбудованим ЦАПом PrecisionLink II. 32-бітний цифроаналоговий перетворювач ESS PRO Sabre останнього покоління зі схемою усунення перешкод і повністю сбалансованим дискретним перетворювачем струму в напругу складає основу цифрової обробки звуку.

 

На борту п’ять цифрових аудіовходів: один коаксиальний і один оптичний S/PDIF, USB для відтворення PCM високої роздільної здатності (до 24 біт/192 кГц), Wi-Fi і Ethernet для потокової передачі з накопичувача NAS, який підтримує FLAC, WAV, AIFF, OGG, MP3, AAC, WMA, а вхід SACD підтримує безліч форматів дисків, в тому числі SACD, CD-A, CD-R та CD‑RW. Також є пара несиметричних лінійних виходів RCA і одна пара симетричних лінійних виходів XLR.

 

 

програвач вінілових платівок Mark Levinson № 5105

 

 

В комплект поставки № 5101 входить оновлений алюмінієвий ІЧ-пульт дистанційного керування, а системний додаток забезпечує доступ до потокових сервісів.

 

Всі нові продукти пройшли власні випробування Mark Levinson на довготривалість, відомі як HALT-тестування (Highly‑Accelerated Life Testing).

 

Купити аудіо компоненти серіі 5000 від Mark Levinson можна за посиланням

Автор публикации

не в сети 1 месяц

Stereo News

С 1994 года украинское «Stereo & Video», освещает новинки и события, проводит тесты аудио-видео-мультимедийной техники.
Комментарии: 4Публикации: 1050Регистрация: 25-01-2019

Добавить комментарий